Sidebar

Sido paramaJAV lietuvis Juozas Sidas Vilniaus universiteto Istorijos fakultetui paramą skiria nuo 2017 m. Taip puoselėjamas J. Sido dėdės, žymaus tarpukario Lietuvos politinio veikėjo, diplomato Vaclovo Sidzikausko (1893–1973) atminimas. Parama skiriama istorijos mokslo ir studijų stiprinimui. 2021 m. dovanota 14500 eurų.

Ši parama panaudota dviejų mokslo monografijų leidybai:

Kari Alenius, Saulius Kaubrys, Balancing between National Unity and “Multiculturalism”: National Minorities in Lithuania and Finland 1918–1939, Brill Academic Publishers;

The Unknown War. Anti-Soviet Armed Resistance in Lithuania and its Legacies, sud. Arūnas Streikus, Routledge.

Taip pat mokslo sklaidos interneto svetainės Gyvasis Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldas. Apie unitus, bazilijonus ir Vilniaus Švč. Trejybės ansamblį (sud. Salvijus Kulevičius, Ivan Almes, Ihor Skočilias) sukūrimui. Svetainė lietuvių, ukrainiečių ir anglų kalbomis skirta besidomintiems LDK paveldu ir jo tyrimais, taip pat Vilniaus miesto ir Švč. Trejybės komplekso svečiams. Pristatomi 36 tekstai, kuriuos parengė 19 autorių iš Lietuvos ir Ukrainos.

Iš J. Sido paramos taip pat skiriama Vaclovo Sidzikausko premija už istorijos tyrimus. 2021 m. ji įteikta dr. Norbertui Černiauskui už didelio susidomėjimo susilaukusią knygą 1940. Paskutinė Lietuvos vasara (Vilnius: Aukso žuvys, 2021).

Nuoširdžiai dėkojame Mecenatui už paramą ir suteiktas galimybes.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos