Sidebar

Heritas 2019Kviečiame į tarptautinę kultūros paveldo pažinimo, tvarkybos ir technologijų parodą „Heritas“, kuri vyks gegužės 3-4 d. Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje ir buvusiame vienuolyne (EHU) Savičiaus g. 15, 17 Vilniuje.

Parodos „Heritas“ tikslas – po vienu stogu suburti visus, dirbančius kultūros paveldo srityje ir tiesiog juo besidominčius. Kviečiame megzti ryšius, bendrauti, bendradarbiauti, pažinti kultūros paveldą per edukacines programas ir kūrybinius užsiėmimus, pritaikytus ir vaikams, ir suaugusiems. Apsilankę Heritas’19 erdvėse turėsite galimybę susipažinti su kultūros paveldo srityje dirbančių institucijų ir privačių įmonių ekspozicijomis, dalyvauti ekskursijose po kultūros paveldo objektus, kūrybinėse dirbtuvėse, seminaruose, apžiūrėti parodas, paklausyti muzikos, pasinerti į paveldo pažinimą ir kūrybiškumą skatinančias vaikų erdvės veiklas, ir atrasti dar daug kitų dalykų, kurie kuria ypatingą renginio aplinką ir atmosferą.

Parodos „Heritas“ seminarų erdvėje paveldosaugos specialistai, tyrinėtojai ir restauratoriai pristatys aktualiausius ir naujausius savo tyrimus bei dalinsis profesine patirtimi.

Pranešimus skaitys ir VU IF mokslininkai: 

  • „Naujas žvilgsnis į paveldo teoriją: nuo daikto link bendruomenės“. Prof. dr. Marija Drėmaitė, doc. dr. Salvijus Kulevičius (VU, Istorijos fakultetas).
  • „Kultūrų kryžkelė: Vilniaus Švč. Trejybės šventovės laidojimo kriptos tyrimai. Mirusieji apie gyvuosius“. Prof. (HP) dr. Albinas Kuncevičius, dr. Justina Kozakaitė, dr. Martynas Jakulis, Vytautė Lukšėnienė (VU, Istorijos fakultetas, LDM Gudyno restauravimo centras).
  • „Kariai tautybės neturi“: bendruomenės(–ių) požiūris į sovietinių karių palaidojimo vietas Lietuvoje“. Doc. dr. Tomas Vaiseta (VU, Istorijos fakultetas).

Seminaro programa

Daugiau informacijos žr.:  www.heritas.lt arba FB Įvykyje.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos