Sidebar

DSC 0143 810x540Kviečiame į VU Istorijos fakultete viešinčio kviestinio profesoriaus Alberto Giordano (Teksaso valstijos universitetas, JAV) paskaitą “The Digital Humanities: Lessons from the Geographies of the Holocaust Project”. Paskaita vyks anglų kalba. Po paskaitos – atvira diskusija su prof. Alberto Giordano apie digital humanities kaip metodo pritaikymą istoriniams tyrimams. Renginį moderuos VU Istorijos fakulteto docentė Jurgita Verbickienė.

Paskaita vyks 2019 m. gegužės 2 d. (ketvirtadienį) 17 val. 211 aud. VU Istorijos fakultete.

Apie prof. Alberto Giordano veiklą: Sirakūzų universitete (JAV) apsigynęs geografijos mokslų daktaro laipsnį Alberto Giordano tęsia savo veiklą šioje srityje apjungdamas geografijos informacijos mokslo (GIS – geographic information science) metodus su istorine kartografija, politine analize bei žmonių geografija. Šiuo metu profesorius dėsto Teksaso valstijos universiteto Geografijos fakultete, yra Universitetų konsorciumo Geografijos Informacijos Mokslui (UCGIS) prezidentas. Paskutiniai jo tyrimai koncentruojasi ties Holokausto ir genocidų geografija bei erdvine teismo ekspertize, o naujausias jo iššūkis - Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės infrastruktūros ir socio-ekonominių modelių tyrimas.  Profesorius į VU Istorijos fakultetą atvyksta pagal Fulbright Specialist programą. 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos