Sidebar

LOGO germanistaiVokiečių kalbos dienų projektas startavo prieš metus Vokietijos ambasados Lietuvoje, Goethe`s instituto, Vokietijos akademinių mainų tarnybos (DAAD) ir kitų įstaigų pastangomis. Daugiau apie šį projektą yra čia:  http://www.goethe.de/ins/lt/prj/vok/ltindex.htm

Šiemet spalio 16-21 d. visoje Lietuvoje vyks įvairūs vokiečių kalbai skirti renginiai. VU FilF Vokiečių filologijos katedra kviečia vokiečių kalbos mylėtojus iš Istorijos fakulteto prisijungti.

Norintieji dalyvauti turėtų kreiptis tiesiogiai į mūsų DAAD lektorių dr. Alexandrą Mionskowskį el.paštu:  iki rugsėjo 26 d. 

Iniciatyva yra tokia: Alexander Mionskowski pasiūlė surašyti ir paskelbti 95 tezes, susijusias su vokiečių kalba, jos vaidmeniu šiuolakiniame pasaulyje.

Kodėl 95 tezės? 

Nes šiemet yra jubiliejiniai Reformacijos metai. Prieš 500 metų Martynas Liuteris paskelbė savo 95 tezes, pažymėjusias Reformacijos pradžią. Liuterio svarba vokiečių kalbos raidai yra neabejotina. Tačiau svarbu ir tai, kad pati Reformacija - tai atsigręžimas į žmogų. 

Tezes formuluotų įvairių kursų studentai, būtų parengta redakcija vokiečių ir lietuvių kalbomis, kad suprastų ne tik tie, kurie moka vokiečių kalbą.

Taip pat tezės ir jų kūrybinė grupė būtų pristatytos viename iš Vokiečių kalbos dienų renginių.

Mums, germanistams, būtų malonu, jei prie mūsų studentų iniciatyvos prisijungtų ir Istorijos fakulteto studentai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos