Sidebar

deutch learnenLaikotarpis: 2021 m. liepos 3–11 d.

Vieta: Vilnius (online)

PROGRAMA 

Reikalavimai: sąsajos su universitetu (studentai, absolventai, doktorantai, podoktorantūros stažuotojai), kalbos lygis A1+ (ne visiški pradedantieji)

Tikslinė grupė: absolventai ir absolventės bei doktorantai ir doktorantės, kurių baigiamajam darbui ar disertacijai parengti reikalingos vokiečių kalbos kompetencijos, visi norintys pagerinti ar atgaivinti savo vokiečių kalbos žinias.

Išlaidos: nemokamai.

Siūlomo intensyvaus kurso tikslas – padėti pagerinti ar atgaivinti vokiečių kalbos žinias. Po intensyvaus 9 kursų dienų turėtumėte gebėti pristatyti savo darbo ar atliekamo tyrimo temą vokiškai. Tam reikalingas žinias per iš viso 32 kursams skirtas valandas Jums suteiks ir gebėjimus tobulinti padės VU Vokiečių filologijos katedros dėstytojai ir dėstytojos. Turinys tikrai įvairus. Be vokiečių mokslo kalbos gramatikos ir stilistikos kalbėsitės apie kalbos istoriją, skaitysite šaltinius ir rankraščius bei bandysite juos versti.

Mindaugo karūnavimo dieną, t. y. liepos 6 d. planuojame ekskursiją į vieną iš VokietijosLietuvos istorijai svarbių vietų (žinoma, vyksime gyvai). Be to planuojame surengti du kviestinius Lietuvos istorikų ir istorikių pranešimus, kurių tyrimai buvo ir yra svarbūs ir reikšmingi. Padengiame pragyvenimo ir kelionės išlaidas.

Labai kviečiame pasidalinti Jūsų medžiaga, su kuria dirbate šiuo metu, kad galėtume ją aptarti. Kursų pabaigoje pagal šią medžiagą galėsite paruošti pranešimą – savo tyrimo pristatymą. Tai gali būti ir Jūsų studijuojami šaltiniai, ir pirminė ar antrinė literatūra. Pristatymą parengusiems dalyviams kartu su Bonoje įsikūrusiais partneriais iš DAAD (liet. Vokietijos akademinių mainų tarnyba) išduosime sertifikatą. Šis kursas Jums tikrai padės pasiruošti ir ateityje sėkmingai pretenduoti į DAAD siūlomas stipendijas, pvz., skirtas trumpalaikiams vizitams Vokietijos partnerių universitetuose.

Būtume dėkingi, jei apie savo apsisprendimą dalyvauti praneštumėte iki 2021 m. birželio 6 d.

Doc. dr. Skaistė Volungevičienė, koordinatorė ()

Dr. Alexander Mionskowski (DAAD), projekto vadovas ()

Kiti projekte dalyvaujantys Vokiečių filologijos katedros kolegės ir kolegos: doc. dr. Justina Daunorienė, dr. Daumantas Katinas, doc. dr. Eglė Kontutytė, doc. dr. Lina Plaušinaitytė

Kursai finansuojami pagal DAAD programą SURPLACE.

vok logo1

Logo vilniaus universitetas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos