Sidebar

22089557 1860656714264507 6949515849686142139 nAr priimsite nacionalinio mokinių konkurso „Praeities stiprybė – dabarčiai“ organizatorių iššūkį?

Kviečiame  pradėti švęsti Atkurtos Valstybės Šimtmetį bei neįprastai ir kūrybiškai pažinti savo krašto Laisvės istoriją, o atradimu pasidalinti su visa Lietuva.

Su konkurso šūkiu „Pažink laisvę!“ siūlome vyresnių klasių mokinių komandoms, pasitelkus tiriamuosius bei kūrybinius įgūdžius pažinti sudėtingus, įdomius ir įkvepiančius Lietuvos Laisvės kovų įvykius, asmenybes ar jų įamžinimo būdus.

Būkite šiandienos herojais – aktyviais XXI amžiaus Lietuvos kūrėjais, suvokiančiais, kad nuo Jūsų kasdieninių pastangų priklauso ne tik dabartis, bet ir būsimas valstybės šimtmetis!

Šiuolaikiškai papasakodami pasirinktą Laisvės kovų istoriją, žadinkite šių dienų visuomenės susitelkimą ir sąmoningumą, primindami visiems, kokia brangi yra Laisvė, ir skatindami susimąstyti, ką reiškia būti piliečiu šiandien.

Geriausius kūrybinius – tiriamuosius darbus pamatys visa Lietuva, o juos parengusios komandos lankysis ne tik teminiuose užsiėmimuose Vilniaus universitete ir Lietuvos kariuomenės daliniuose, bet ir laimės originalius prizus!

Burkite komandas, domėkitės, dalyvaukite ir nugalėkite!

logo100m

Kvapą gniaužiančių atradimų ir kūrybinio džiaugsmo Jums linki 

konkurso organizatoriai – jungtinė 

Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos, 

Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto ir 

Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos 

atstovų komanda

 

 

 

 

Visa informacija apie konkursą:

www.if.vu.lt/praeities-stiprybe-dabarciai 

http://kam.lt/lt/moksleiviams/konkursai_2895/praeities_stiprybe.html 

Sekite konkurso naujienas:

facebook logo cjrpažink laisvę https://www.facebook.com/pazinklaisve/ 

 

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos