Sidebar

Bioarcheologijos tyrimų centras

Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto Bioarcheologijos tyrimų centro tikslas – moksliniai ekofaktinės medžiagos tyrimai. Ekofaktai – tai organiniai dariniai (medžiagos), randami archeologiniuose objektuose, ir turintys archeologinės reikšmės, pvz., augalų liekanos, žmonių ir gyvūnų kaulai, vabalų liekanos, kiaušinių lukštai. Šiuo metu centras koncentruojasi į makrobotanikos ir osteologinės medžiagos tyrimus. Centrą sudaro trys laboratorijos:

• antropologijos,

• archeobotanikos ir

• zooarcheologijos.

Taip pat centre įrengtos grunto plovimo ir saugojimo patalpos, zooarcheologinės medžiagos saugykla. Tyrimai laboratorijose atliekami pagal geriausius visuotinai pripažįstamus profesinius, techninius standartus ir praktikas.

Centras yra atviros prieigos, suteikia galimybę ir sudaro sąlygas Lietuvos ir užsienio mokslininkams tirti jame saugomą medžiagą. Taip pat sudarytos sąlygos Vilniaus universiteto studentams atlikti tiriamuosius darbus, įgauti įgūdžių bioarcheologijos srityje.

Bioarcheologijos centras vykdo ir užsakomuosius ekofaktinės medžiagos tyrimus.

Plačiau žr. Bioarcheologijos tyrimų centro puslapyje.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos