Sidebar

Vydas Dolinskas nuotraukaVilniaus universiteto Istorijos fakultetas
Senovės ir Vidurinių amžių istorijos katedra
tel. +370 615 219 39

el. paštas

Moksliniai interesai:
  • Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorija XVI–XVIII a.;
  • Švietimo epocha Lietuvoje;
  • Lietuvos kultūros ir meno istorija;
  • visuotinė ir Lietuvos architektūros istorija;
  • istorinės rezidencijos ir muziejininkystė.
Biografija:

Studijavo Vilniaus, Zalcburgo (Austrija) ir Berlyno (Vokietija) universitetuose, stažavosi Krokuvos Vavelio karališkojoje pilyje (Lenkija). 2001 m. Vilniaus universitete apgynė humanitarinių mokslų daktaro disertaciją tema „Simonas Kosakovskis. Politinė ir karinė veikla Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje 1763–1794 m.“.

Vilniaus universiteto Istorijos fakultete dėsto nuo 1996 m. Nuo 2017 m. – docentas. Taip pat dirbo Lietuvos istorijos institute, Lietuvos nacionaliniame dailės muziejuje. Nuo 2009 m. – Nacionalinio muziejaus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmų direktorius. Daugelio Lietuvos ir užsienio valstybių komisijų bei kultūros ir mokslo institucijų tarybų, mokslo leidinių redakcinių kolegijų narys. Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisijos pirmininkas (nuo 2020 m.).

Lietuvoje ir užsienyje paskelbė daugiau nei 400 mokslo ir mokslo populiarinimo publikacijų, vertimų iš lenkų, vokiečių, rusų kalbų, yra daugiau nei 40 parodų katalogų ir kitų leidinių sudarytojas. Mokslinėse konferencijose Lietuvoje ir užsienyje perskaitė per 30 pranešimų. Kaip kuratorius, koordinatorius, koncepcijos ir ekspozicijos plano autorius surengė ar dalyvavo rengiant daugiau nei 50 tarptautinių ir nacionalinių parodų.

Tinklai:

https://www.valdovurumai.lt/struktura-ir-kontaktai/vadovas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos