Sidebar

konkurso pradzia 2018Prasideda ketvirtasis nacionalinis mokinių konkursas „Praeities stiprybė – dabarčiai“, kuri skirtas netradiciškai ir kūrybiškai pažinti Lietuvos istoriją, skatinti jaunų žmonių pilietiškumą. Konkursą organizuoja jungtinė Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos, Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto ir Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos komanda. Konkurso globėja – kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Konkursas kaip ir praėjusiais metais vyks keliais etapaisnuo 2018 m. spalio 19 d. iki 2019 m. gegužės 17 d. Pirmojo etapo metu mokinių komandos bus kviečiamos susipažinti su pilietinio pasipriešinimo istorija ir atlikti kūrybinę tiriamąją užduotį. Konkurso kūrybinė idėja ir šiais metais išlieka nepakitusi ir remiasi formule „Surask – pažink – atskleisk – papasakok“. Antrajame konkurso etape bus išrinktos 10 komandų-nugalėtojų iš skirtingų Lietuvos regionų, kurios dalyvaus „Pilietinio sąmoningumo ir istorijos dienos“ edukacinėje programoje, surengtoje Vilniaus universiteto Istorijos fakultete, Valstybės pažinimo centre ir Lietuvos kariuomenės dalinyje. Paskutinio konkurso etapo metu geriausi moksleivių darbai internete bus pristatyti visuomenei ir lauks jos balsų.

Komandos, norinčios dalyvauti konkurse, yra kviečiamos iki 2018 m. gruodžio 1 d. registruotis elektroniniu paštu,  pateikiant preliminarią konkursinio darbo idėją, nurodant mokyklą, komandos dalyvių skaičių ir atsakingo mokytojo kontaktus. Gruodžio ir sausio mėnesiais kūrybinė komanda vyks į mokyklas, kur kartu su užsiregistravusiomis komandomis kūrybinių laboratorijų metu išgrynins savo idėjas.

Daugiau žr. © Lietuvos žinios

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos