Sidebar

Alenius KaubrysKari Alenius, Saulius Kaubrys. Balancing between National Unity and "Multiculturalism": National Minorities in Lithuania and Finland 1918–1939. Paderborn: Brill Schoning, 2022. – 264 p.

Monografijoje pristatomi Suomijos ir Lietuvos tautinių mažumų pasauliai, sutilpę tarpukario chronologiniuose rėmuose. Darbo autoriai pateikia skirtingų bendruomenių raidos skerspjūvius bei stengiasi išryškinti jų buvojimo laike skirtybes ir bendrybes. Tyrimo metu akcentuota, kad  skirtingi aplinkybių kontekstai, gyvensenos tradicijos sąlygojo pavienių tautinių grupių egzistencinės saviraiškos ypatumus. Monografijoje taip pat gilinamasi į titulinių daugumų ir mažumų kasdienybėje išsiskleidžiančius tarpusavio santykius bei jų prieštaras. Darbe konstatuojama,kad skirtingose sambūvio istorijose persipynė skirtingos patirtys ir likiminės perspektyvos. Jų interpretavimas ir pažinimas tapo ašine tyrimo linija. Tyrėjų galva, tautinių mažumų būties paslapčių suvokimas – tęstinis procesas, nuolat atsigręšiantis į jos pradžią ir iš jos išaugusius plėtojimosi turinius.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos