Sidebar

AB ir MB Istorija2018 m. vasario 20 d. 18 val. Valdovų rūmuose vyks istorikų prof. Alfredo Bumblausko ir dr. Mangirdo Bumblausko knygos „Lietuvos istorija. Paaugusių žmonių knyga“ 1-osios knygos pristatymas. 

Leidinyje aprašomi pagrindiniai Lietuvos istorijos epizodai nuo seniausių laikų iki XVIII a. pabaigos. Daug dėmesio skiriama kasdieniniam žmonių gyvenimui (darbams, šventėms, būstui, mitybai). Bene pirmą kartą dėmesys sutelkiamas į vaikus istorijoje: kokie senovėje buvo jų žaidimai, auklėjimo sistema, mokyklos ir elementoriai, kaip gyveno ir valdė mažamečiai kunigaikščiai ir karaliai. Pagrindinis autorių tikslas – papasakoti istoriją vaiko akimis ir išmokyti pastebėti istorijos, kultūros ženklus savo kasdienėje aplinkoje. Leidinį praturtina gausi vaizdinė medžiaga, puikūs dailininkų Šarūno Miškinio ir Rimo Valeikio piešiniai. 

Renginio metu autorius kalbins žymus Lietuvos istorikas Antanas Kulakauskas ir leidėjas Saulius Žukas.

Renginys nemokamas, tačiau maloniai prašom registruotis - http://registracija.valdovurumai.lt/u663hhgj

FB Ivykis

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos