Sidebar

Du tarpukario modernizmaiSpalio 23 d. (antradienis), 18:00 val. Vilniaus rotušėje VU Istorijos fakulteto profesorės dr. Marijos Drėmaitės paskaita "Du tarpukario modernizmai: Vilniaus ir Kauno architektūra".  

Augantis susidomėjimas tarpukario laikotarpio moderniąja architektūra neišvengiamai verčia lyginti du miestus – Vilnių ir Kauną. Kaunas pristatomas kaip žaibiškai išaugęs europietiškas miestas, kurio transformaciją paskatino netikėtas tapimas laikinąja sostine. Tuo tarpu to meto Vilnius laikomas užmirštu Lenkijos užkampiu, kurį vos ne vos pasiekė modernios urbanizacijos procesai. Ar tikrai šių miestų plėtra buvo tokia skirtinga? Ar išties Vilniuje nebūta kokybiškų architektūrinių pokyčių? Paskaitoje bus aptarta Vilniaus ir Kauno modernizacija tarpukariu: miesto planavimo, architektūros ir statybos tendencijos.

Įėjimas laisvas.

FB Įvykis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos