Sidebar

2020-12-22 18:00
2020-12-22 19:45

metu paskaitaTradiciškai Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto bendruomenė metus baigia susiburdama į išskirtinį renginį – metų paskaitą. Bendruomenei ir visiems fakulteto bičiuliams skirto renginio metu pristatomi aktualiausi fakulteto aplinkoje gimę istoriniai tyrimai ir atradimai, naujausios knygos ar įgyvendinti projektai. Nuo 2014 metų paskaitas jau yra skaitę archeologai Albinas Kuncevičius, Justina Kozokaitė, Gintautas Vėlius, istorikai Martynas Jakulis ir Nerijus Šepetys, antropologas Donatas Brandišauskas.

2020 m. gruodžio 22 d. 18 val., portale www.lrt.lt kviečiame stebėti ir klausytis Aurimo Švedo paskaitos „Kelionė begalybės link“. Metų paskaitos pagrindu tapo šviežiai pasirodžiusi Aurimo Švedo studija „Istoriko teritorija“, kuri neabejotinai taps kokybiškai nauju pagrindu diskusijoms dėl XXI amžiaus žmogaus santykio su praeitimi, istorija ir atmintimi.

Po paskaitos, 18 val. 45 min. kviečiame stebėti diskusiją, kurioje bus aptarta naujoji knyga ir XXI a. besikeičianti istorikų teritorija.

Diskusiją moderuos: Tomas Vaiseta.
Diskutuos: Aurimas Švedas, Alfredas Bumblauskas, Aurelijus Gieda.

Paskaitą gruodžio 22 d. nuo 18 val. stebėkite portale www.lrt.lt , o diskusiją Ko tyli istorikai?paskyroje youtube.com kanale arba Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto facebook puslapyje.

Metų paskaitos vaizdo įrašą galite peržiūrėti LRT mediatekoje:

https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000134236/vu-istorijos-fakulteto-metu-paskaita-kelione-begalybes-link

Diskusija, vykusi po VU IF metų paskaitos:

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos