Sidebar

2021-06-04 10:00
2021-06-05 17:00
skaldanti praeitisŠiais metais yra prisimenamos 80-osios Vokietijos ir SSRS karo, atnešusio daugybę kančių Vidurio Rytų Europoje gyvenančios tautoms, pradžios metinės. 1941 m. birželio 22 d. nacistinės Vokietijos įvykdytas Sovietų Sąjungos užpuolimas žymėjo dviejų totalitarinių režimų, neigiančių pamatines žmogaus teises ir demokratines vertybes, susidūrimą. Šis kruviniausias Antrojo pasaulinio karo etapas vis dar kelia didžiules kontroversijas, visų pirma, Holokaustą ir kitus karo baisumus patyrusių valstybių visuomenėse. Skirtingų atminčių konkurencija ir konfrontacija šio regiono visuomenėms trukdo ieškoti savitarpio supratimo ir sutarimo apmąstant skaudžią, trauminę istorinę patirtį, o neretai yra ir viena iš naujai atgimstančios antisemitinės retorikos priežasčių. Tikimasi, kad šis tarptautinis mokslinis renginys leis aiškiau suprasti priežastis ir pasekmes tų skaudžių istorinių patirčių, kurių šešėlyje iki šiol gyvena Vidurio Rytų Europos visuomenės.
Konferencija dedikuojama prof. Irenos Veisaitės atminimui.
 
Lietuvos ir užsienio pranešėjai mintimis dalinsis Vilniaus miesto Rotušėje, o tiesioginę konferencijos transliaciją bus galima stebėti Istorijos instituto Facebook paskyroje bei LRT.lt portale.
 

Konferencijos programa lietuvių kalba

Konferencijos programa anglų kalba

 Facebook

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos