Sidebar

2022-03-16 17:00

LT UATrečiadienį, kovo 16 d., 17 val., 211 aud. į Fakulteto bendruomenei skirtą diskusiją.

Prasidėjusi Rusijos ir Baltarusijos karinė agresija Ukrainoje be kitko sukėlė humanitarinę ir pabėgėlių krizę, taip pat kelią grėsmę Lietuvos ir kitų Europos valstybių saugumui. Laisvoji Europa rodo didžiulį solidarumą su Ukraina, morališkai, ekonomiškai, kariškai, informacija ir kitaip remia Ukrainą, rūpinasi jos pabėgėliais. Kartu šio karo prieš Ukrainą metu iškyla pavojus Lietuvos visuomenės rimčiai, padidėja galimybė skleisti dezinformaciją, kurstyti priešiškumą pilietiniu, etniniu, kalbiniu ir kitokiu pagrindu ar skatinti neapykantą, kuri mūsų šalyje yra draudžiama. Su kokiais politinės, kalbinės, etninės tapatybės iššūkiais, naujomis patirtimis susiduria Lietuvos visuomenė, jos skirtingos grupės ar žmonės? Kokios nuotaikos, laikysenos pastebimos ar patiriamos VU akademinėje bendruomenėje, taip pat mūsų Istorijos fakultete? Ką apskritai apie dabartinį konfliktą gali pasakyti istorikai?

Kviečiame aptarti šiuos rūpimus klausimus susitikime su Istorijos fakulteto bendruomene - studentais, dėstytojais, administracijos darbuotojais. Diskusiją moderuoja doc. dr. Grigorijus Potašenko.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos