Sidebar

2023-10-26 08:30

KONFERENCIJA POSTER FBLietuvos vyriausiojo archyvaro tarnyba, bendradarbiaudama su Vilniaus universitetu ir Harvardo universiteto Rusijos ir Eurazijos studijų Daviso centru (Davis Center for Russian and Eurasian Studies), kviečia dalyvauti tarptautinėje konferencijoje „Piliečių įsitraukimas į Sovietų Sąungos autoritarinį valdymą“ („Popular Participation in Authoritarian Governance in the USSR“). Konferencija vyks š. m. spalio 26 d. 8:30 val. Vilniaus universiteto Senato salėje (Universiteto g. 3). 

Lietuvos akademinėje istorijoje iki šiol dar nėra buvę tokio masto renginio, kuriame pranešimus skaitytų toks gausus būrys žinomų mokslininkų iš Harvardo, Stanfordo ir Kembridžo universitetų bei pirmaujančių totalitarizmo studijų centrų. 

Pagrindinis konferencijos tikslas – įvairiapusiškai atskleisti visuomenės įsitraukimą į autoritarinių režimų ekonominį, socialinį ir politinį gyvenimą. Mokslininkai, besispecializuojantys istorijos, sociologijos, politikos mokslų ir ekonomikos srityse, pasidalys naujausių tyrimų rezultatais ir pakvies į diskusiją totalitarizmo tema. 

Mokslinis renginys bus suskirstytas į penkias dalis: Stalinizmo aukos ir nusikaltėliai; Įsitraukimas savo ir ne savo noru; Valstybės kontrolės gilinimas; Sovietų Sąjungos piliečių sekimas užsienyje; Demokratinė simbolika ir demokratinė tikrovė. 

Konferencija turi didelę reikšmę šiandieninių įvykių fone, vykstant aštrioms diskusijoms apie demokratiją, totalitarizmą ir pasaulio jėgų pusiausvyrą. Renginys suteiks galimybę mokslininkams ir tyrėjams pasidalyti turimu įdirbiu ir įžvalgomis Sovietų Sąjungos valdymo klausimais, pristatyti savo tyrimus ir įkvėpti ateities tyrėjus prisidėti prie totalitarizmo diskurso nagrinėjimo. 

Kviečiame dalyvauti mokslininkus, tyrėjus, politikos formuotojus bei sprendimų priėmėjus, studentus ir istorijos entuziastus, norinčius plėsti žinias apie totalitarinį valdymą ir susipažinti su tarptautiniais naratyvais. 

Konferencijos programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos