Sidebar

https://naujienos.vu.lt/, 2021-12-14 12:48 

Varpine NK 05961 642x410Vykstant registracijai į 2021–2022 mokslo metų pavasario semestro pasirenkamuosius dalykus, Vilniaus universiteto (VU) Filologijos, Filosofijos ir Istorijos fakultetai kviečia studentus individualizuoti savo studijas. Siūloma vietoje programoje numatytų pasirenkamųjų dalykų rinktis kitoje programoje ar kitame fakultete dėstomus studijų dalykus ir įgyti kitos krypties kompetencijų.

Ši tarpfakultetinė atvirųjų dalykų ir studentų „mainų“ iniciatyva startavo praėjusiais mokslo metais. Trys šalimais esantys VU fakultetai nusprendė atverti savo studijų programas kaimyninių fakultetų studentams ir šitaip plėtoti studijų tarpdiscipliniškumą.

„Tai puiki proga, pasinaudojus akademine laisve, susikurti tarpdisciplininį, individualų ir poreikius atitinkantį studijų portfolio“, – sako Istorijos fakulteto prodekanas doc. Norbertas Černiauskas.

Filologijos fakultetas atviruosius dalykus savo studentams siūlo jau kelerius metus iš eilės, per semestrą sudaroma apie 150–200 individualiųjų studijų planų. „Smagu, kad jau antrą semestrą tai darome drauge su Istorijos ir Filosofijos fakultetais, nes šitaip galime pasiūlyti studentams dar didesnę pasirinkimo įvairovę“, – džiaugiasi Filologijos fakulteto studijų prodekanė doc. Diana Šileikaitė-Kaishauri.

Filosofijos fakulteto studijų prodekanė dr. Jolanta Aleknevičienė įsitikinusi, kad studentai, įgiję tarpdalykinių žinių, ateityje galės lengvai įsilieti į tarpdisciplinines darbo komandas, plėtoti dialogą su įvairių sričių ekspertais ir siūlyti aktualius socialinių problemų sprendimus.

Anot jos, darbdaviai vis dažniau ieško ne siauros srities specialistų, o darbuotojų, pasirengusių spręsti tarpdisciplinines problemas ir nuolat mokytis.

Šių trijų fakultetų siūlomi dalykai yra atviri visų VU fakultetų studentams. Juos rinktis gali tiek bakalauro, tiek magistrantūros studentai iš atitinkamai pakopai skirtų dalykų. Norintieji pasirinkti kurį nors atvirąjį dalyką turi kreiptis į savo fakulteto administraciją ir susidaryti individualųjį studijų planą.

Išsamesnė informacija apie atviruosius dalykus paskelbta fakultetų svetainėse:

Istorijos fakulteto atvirieji studijų dalykai

Filologijos fakulteto atvirieji studijų dalykai

Filosofijos fakulteto atvirieji studijų dalykai

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos