Sidebar

payintimeDėl studijų už pavasario semestrą mokesčio: pagal „VU įmokų už studijas  mokėjimo, grąžinimo ir išieškojimo tvarkos aprašą“ primename mokėjimo tvarką ir pagrindines datas:

  • semestro studijų, klausytojo bei kartojimo įmoką privalu sumokėti iki 2023 m. vasario 28 d.
  • esant būtinybei studijų įmoką mokėti dalimis: iki 2023 m. vasario 27 d. turi būti sumokėję ne mažiau kaip 30 % reikiamos mokėti sumos, o e-prašymą   dėl mokesčio mokėjimo dalimis pildykite ir pateikite per e-studentas iki 2023-02-27;   
  • e-prašymai dėl studijų įmokos atidėjimo pildomi ir pateikiami iki 2023-02-27;
  • prašymų formos Jums pateiktos e-studentas aplinkoje, aplikacija „Prašymai“.
  • visi mokėjimai turi būti baigti iki 2023 m. gegužės 1 d.

Gauti e-prašymai dėl studijų įmokos mokėjimo dalimis ar atidėjimo užregistruojami ir  įforminami Istorijos fakulteto Dekanės įsakymu, jų ištraukos matomos e-studentas aplinkoje aplikacijoje „Studijos“.
Semestro įmokos, dalyko kartojimo, eksterno mokesčio kvitai yra taip pat e-studentas aplinkoje  aplikacijoje „Finansai“, ieškokite „Mokėjimo kvitas“. Svarbu: semestro,  kartojimo ar eksterno mokesčius mokėkite tiksliai tiek, kiek nustatyta  studijų sutartyje ar Dekanės įsakyme.

Dėl 2022/23 studijų metų žiemos sesijos skolų:

2023 m. vasario 17 d.– baigėsi žiemos sesijos skolų perlaikymas. Po šio termino studentui/-ei, turinčiam/-iai ne daugiau kaip 15 kreditų apimties skolų, fakulteto Dekanė gali leisti pakartoti atitinkamo modulio/dalyko (-ų) arba modulio dalies studijas arba išlaikyti skolas eksternu ir tęsti studijas.

Norintys/-ios tęsti studijas ir kartoti modulio/dalykų studijas ar atsiskaityti eksternu iki 2023 m. vasario 28 d. (įskaitytinai) pateikite e-prašymus dėl neatsiskaityto/neišlaikyto dalyko ar modulio (modulio dalies) kartojimo ar atsiskaitymo eksternu. Prieš pateikiant prašymą dėl skolos atsiskaitymo eksternu būtina klausimą derinti su neatsiskaitytos modulio dalies ar dalyko dėstytoju/-a. Leidimai pakartojimui ar atsiskaitymui eksternu įforminami IF Dekanės įsakymu, įvedamu į VUSIS: įsakymų ištraukas bei mokėtiną pakartojimo ar eksterno mokestį matysite e-studentas aplinkoje aplikacijoje „Studijos“. 
Svarbu: eksterno įmoka turi būti sumokėta ne vėliau kaip trys darbo dienos iki numatytos atsiskaitymo datos.

Modulių/dalykų, kurių studijas leista pakartoti, skolų likvidavimo terminas atidedamas vieneriems metams. Įmoka už studijų programos dalykų (modulių) kartojimą sumokama ne vėliau, kaip iki semestro, kuriame dėstomas norimas kartoti dalykas (modulis), pirmojo mėnesio pabaigos.

  • Baigiamojo kurso studentams/-ėms, pasibaigus priešpaskutinio studijų semestro (bakalauro st.7-ojo, magistro st. – 3-io) egzaminų perlaikymo terminui ir (ar) paskutinio studijų semestro (bakalauro st.8-ojo) egzaminų laikymo terminui, jeigu turima ne daugiau kaip 15 kreditų apimties skolų, fakulteto Dekanė gali leisti atitinkamus egzaminus (įskaitas) dar vieną kartą perlaikyti iki baigiamųjų darbų gynimo pradžios.

Kilus neaiškumams ar esant papildomų klausimų, prašome skambinti į Istorijos fakulteto Studijų skyrių tel.  (8-5)268 7290.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos