Sidebar

LVATLietuvos vyriausiojo archyvaro tarnyba turi viliojantį pasiūlymą geriausių istorijos tyrimų, studijuojančių pagal pirmosios, antrosios ir vientisinių studijų programas, autoriams.

„Šiandien matome daugybę puikių, išsamių, profesionalių mokslinių istorinių tyrimų, kurie nesulaukia deramo visuomenės ir kitų tyrėjų dėmesio. Norėdami pakeisti šią situaciją ir paskatinti jaunuosius istorijos tyrėjus, norime sudaryti jiems galimybę tapti labiau matomiems, pristatant savo darbus platesnei auditorijai. Mūsų nuomone, įdomiausių darbų, atitinkančių mokslinių tyrimų kriterijus ir išsiskiriančių panaudotų pirminių šaltinių įvairove, autoriai bus apdovanoti atminimo dovanomis ir turės galimybę savo darbus pristatyti archyvų konferencijose ar kituose renginiuose,” – ateities planais dalijasi Lietuvos vyriausioji archyvarė dr. Inga Zakšauskienė.

Kiekvienas tyrimas ne tik ugdo jaunųjų tyrėjų įgūdžius, bet ir prisideda prie mokslo populiarinimo bei išplečia tyrimų pritaikomumo galimybes. Studentai skatinami kursiniuose ar baigiamuosiuose darbuose remtis pirminiais šaltiniais, kuriuos saugo Lietuvos valstybės archyvai. Tad jei medžiagą savo mokslo darbui rinkote valstybės archyvuose ir savo istorijos tyrimui ieškote platesnės auditorijos – nuo birželio 1 d. iki birželio 30 d. atsiųskite jį Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnybos el. paštu .

Mokslinius darbus gali siūlyti ir darbų vadovai.

Daugiau informacijos:

Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnybos
Veiklos administravimo ir finansų skyriaus vyriausioji specialistė
Agnė Vilkišienė
el.paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos