Sidebar

PetrauskasMieli Absolventai,

Sveikindamas parašiusius ar baigiančius rašyti pirmąjį stambų tiriamąjį kūrybinį darbą ir linkėdamas sėkmingai jį apginti, noriu Jus pakviesti toliau tęsti studijas Istorijos fakulteto magistrantūroje. Pastaraisiais metais atnaujinome visas tris (Istorijos, Paveldosaugos, Archeologijos) studijų programas, kuriose užtikrinamas platus (Lietuvos humanitarinėse studijose šiuo požiūriu iš esmės unikalus) pasirinkimo spektras, leidžiantis studentui pasirinkti individualią studijų strategiją (įskaitant skirtingų studijų programų dalykų derinimą). Šį spektrą įgyvendina dėstytojų-tyrėjų grupė, kuri tarptautinio vertinimo metu gavo aukščiausius balus tarp visų Lietuvos humanitarinių ir socialinių mokslų universitetinių padalinių.

Magistro studijose ypač svarbu motyvuotų jaunų žmonių  ir aukšto lygio dėstytojų diskusija, mėginant plėsti istorinio pažinimo ribas. Mūsų vizija – magistrantūros mokykla, kuri atitinka aukščiausius humanitarinio lavinimo standartus, o taip pat bendruomenė, kuri diskutuoja, domisi vieni kitų darbais ir taip stiprina Lietuvoje taip reikalingas viešųjų kritiškų intelektualų pajėgas.

Istorijos studijos yra Lietuvos ir Europos politikos, visuomenės ir kultūros studijos. Šiais metais jas papildėme dar vienu nauju – karo studijų – moduliu, kuriame bus nagrinėjama šiuolaikinių karų ir konfliktų istorija, analizuojama saugumo ir įvairiopų grėsmių situacija, propagandos formos ir informaciniai karai. Paveldosaugos studijų programa siūlo gilintis į teorinius ir praktinius paveldosaugos aspektus ir  juos vertinti kultūros paveldo tyrimų (plačiąja prasme) kontekste. Reaguojant į šiuolaikines archeologijos mokslo aktualijas, Archeologijos magistrantūra skatina studentus ieškoti  individualaus studijų profilio ir suteikia galimybę gilinti bei plėsti savo kompetencijas tiek tematiniu, tiek metodologiniu aspektu.

Prof. Rimvydas Petrauskas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos