Sidebar

R.PetrauskasMieli Kolegos ir Studentai,

šiandien paskutinė mano darbo diena Istorijos fakulteto dekano pareigose. 2012 m. gruodį pradėjau eiti šias pareigas, antros kadencijos pabaigti nespėjau. Kiekvienas laikotarpis savaip reikšmingas, su savitais iššūkiais ir galimybėmis. Ir man skirti metai buvo kupini svarbių įvykių. Visų pirma džiaugiuosi, kad Fakultetas sugebėjo ne tik atsispirti kelis kartus kilusioms „integravimo“ grėsmėms, bet po trumpalaikės krizės iš jos išėjo sustiprėjęs. Fakultete esu nuo 1990 m., tačiau nepamenu tokios kokybiškos ir veržlios patyrusių ir jaunų dėstytojų dermės. Visa tai atsispindi ir vertinimuose, kuriuos Jūs žinote, tačiau tiesiog negaliu neprisiminti – tarptautiniame palyginamajame Lietuvos mokslo ir studijų institucijų vertinime Fakultetas yra vienas iš kelių Lietuvos mokslo padalinių visose trijose kategorijose įvertintas aukščiausiu balu, dalykiniuose šalies švietimo įstaigų reitinguose mūsų studijų programos ne tik pirmauja savo kryptyse, bet karts nuo karto gauna maksimalius balus, jaunieji Fakulteto mokslininkai ir studentai nuolat apdovanojami nacionalinio lygmens konkursuose už geriausius mokslinius darbus, Fakulteto žmonės vertinami įvairiose ekspertų grupėse ir yra ryškiai matomi visuomenėje.

Laimė ir garbė buvo vadovauti tokiai kūrybingų ir iniciatyvių žmonių grupei ir drauge siekti mokslo ir studijų tikslų.

Dėkoju visiems už šiuos aštuonerius metus. Laikas prabėgo nepastebimai, bet erdvėje nenutolsime, tik per vieną kiemelį. Nors

Fakultete formaliai nebedirbsiu, tikiuosi, savanoriškai galėsiu dėstyti kelis dalykus ir likti Doktorantūros komiteto nariu.

Naujai Dekanei ir jos komandai linkiu gero starto. Dėstytojams linkiu įkvėpimo ir ryžto siekti dar aukštesnių tikslų. Studentams visų pirma dėkoju už jų nepaprastą laikyseną šiuo sudėtingu laiku ir linkiu sėkmingai tęsti ir užbaigti studijas – viską darysime, kad tai pavyktų kuo sklandžiau.

Visiems stiprybės, krizės ateina ir praeina, esminiai dalykai lieka.

Nuoširdžiai Jūsų –
Rimvydas Petrauskas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos