Sidebar

IF liepa

Mieli kolegos, mieli studentai,

balandžio 1 d. tapo mano naujos veiklos pradžia. Dėkoju Jums visiems ir kiekvienam atskirai už palaikymą ir pasitikėjimą. Iš pirmo žvilgsnio tarsi niekas labai nepasikeitė. Nors, kad viskas yra kitaip, nei įprastai, liudija tušti fakulteto koridoriai ir tyliame kiemelyje vienišai atrodanti liepa.

Nuotolinis bendravimas pakeitė ne tik studijų eigą, bet ir mūsų kasdienybę. Neįtikėtina, kaip greitai universiteto bendruomenė sugebėjo prisitaikyti prie šių aplinkybių. Dėkoju visiems dėstytojams, taip ramiai perėjusiems prie nuotolinio darbo. Kita, vertus, turbūt jau visi pajutome, kiek daug laiko atima šis virtualus pasaulis. Tačiau nereikia pamiršti, kad Universitetas – tai bendravimo ir dalijimosi aplinka, namai, kuriuose nuolat gyvai kalbamės, to mums dabar labai trūksta. Todėl kviesčiau visus mus daugiau kalbėtis, o ypač kalbinti studentus. Nepamirškime, kad savarankiškas darbas nors ir yra svarbi studijų dalis, tačiau tikrai ne vienintelė. Gyvas, nors ir virtualiai vykstantis, bendravimas leistų mums jaustis ne tokiems atskirtiems, išlaikytų gyvą ir savitą mūsų fakulteto bendruomenės jausmą. Kita savaitė skirta studentų atostogoms. Mes, dėstytojai galime pergalvoti paskaitų, seminarų formas, pabandyti pasinaudoti visomis universiteto siūlomomis virtualaus bendravimo galimybėmis, kartu nepamiršti, kad mūsų biblioteka, Danguolės Pugačiauskienės dėka, yra mums pasiekiama. Studentus, dėkodama už jų supratingumą, savu ruožtu, kviesčiau labiau įsitraukti, rašyti, klausti, kalbėti. Dabartis nėra įprasta mums visiems, ir vargu ar ji labai greitai baigsis, tad mokykimės kalbėtis matydami ir girdėdami vieni kitus, bet nebūdami fiziškai kartu. Baigiamųjų kursų studentus kviečiu tartis su vadovais, daryti tai, kas dabar įmanoma, nenukeliant visko į neapibrėžtą ateitį. Norint suteikti jums daugiau laiko, darbų gynimus nukelsime į trečią birželio savaitę, taip pat sutarsime, kaip turėtų vykti virtualus darbų gynimas, jei tokio prireiktų. VU biblioteka taip pat sudarys galimybę gauti knygas. Konkreti informacija pasieks mus jau netrukus.

Dėkoju fakulteto Tarybai už labai kokybišką ir greitą darbą. Mes esame pirmieji universitete įvykdę visą rinkimų procedūrą, taip pat ir debatus, naudodamiesi virtualiomis priemonės. O dabar džiaugiuosi galėdama Jums pristatyti naują/seną prodekanų komandą. Labai dėkoju doc. dr. Salvijui Kulevičiui, sutikusiam toliau tęsti mokslo prodekano darbus. Nuoširdžiai sveikinu dr. Norbertą Černiauską, kuris perima visus akademinius fakulteto reikalus. Jo prodekanystė prasideda itin sudėtingu laiku, tad palaikykime jį savo patarimais ir pritarimais. Taip pat dėkoju visiems, kantriai dirbantiems administracinius fakulteto darbus, taip palaikome nenutrūkstamą nors ir virtualų fakulteto gyvenimą.

Universitetas yra patyręs ne vieną išbandymą, net visiškos tylos metą, todėl esu tikra, kad kantriai ir bendruomeniškai išgyvensime ir šį laiką. Ir vėl susitiksime po žaliuojančia liepa.

Pagarbiai
Loreta Skurvydaitė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos