Sidebar

Diskusijų festivalis „Būtent!”, 2017-09-11

Antikinė sentencija byloja: istorija yra gyvenimo mokytoja. Tačiau, ar šis posakis vis dar aktualus XXI amžiuje? Šios diskusijų festivalio "Būtent!" diskusijos dalyviai kvietė pasikalbėti apie tai, kuo mums Lietuvos istorija (ne)naudinga šiandien – įkvepia savo didingais vaizdiniais ir datomis, moko kritinio mąstymo bei padeda tvarkytis su mus supančiais informacijos kiekiais? O gal tėra tik senstantis intelektualus žaidimas? Ar gali mokymasis iš praeities atnešti daugiau bėdos nei naudos? Ko mūsų valstybę ir visuomenę gali išmokyti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istorija, tarpukario respublikos patirtys ar Antrojo pasaulinio karo tragedijos? Ką labiausiai vertėtų šiandien prisiminti Lietuvos istorijoje ir kaip ją skaityti XXI amžiuje?

Diskusiją moderavo dr. Norbertas Černiauskas, dalyviai: prof. Alfredas Bumblauskas, prof. Alvydas Jokubaitis. Diskusiją inicijavo Britų taryba.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos