Sidebar

16712057 1364218716986834 9061081642298263326 nVasario 22 d., 18.30 val. VU IF Alumni draugijos organizuojama vieša diskusija "Trumpas, Le Pen: nacionalizmo ar demokratijos atsinaujinimas". Dalyvauja apžvalgininkas Rimvydas Valatka, politologas Linas Kojala ir žurnalistas bei apžvalgininkas Vytautas Bruveris. Diskusiją moderuos Mindaugas Reinikis.

VU IF Alumni draugijos organizuojamos viešos diskusijos grįžta. Šįkart kalbėsime apie tai, ar naujai iškylantys Vakarų pasaulio politikos lyderiai ir jų retorika bei veiksmai neprimena mums nesenos istorijos. Ar demokratiškai išrenkami politikai vis dar gali pasukti antidemokratiniu keliu patiems rinkėjmas tai palaikant? 

 Kaip pavadinti tą ideologinį fenomeną ir giluminį sociainį procesą, kurį žymi "antisisteminių" ir radikalių politikų iškilimas senosiose Vakarų demokratijose ir rytinėse naujokėse? Ar šį fenomeną apskritai galima "pagauti" ir suvokti, naudojant įprastas ideologines apibrėžtis bei jų kombinacijas ir modifikacijas? Galbūt tai - kažkas visai naujo ir dar neregėto? O gal mes per greitai sumetame į krūvą visus "naujuosius" politinius lyderius į krūvą, skubame pakišti po vienu sąvokiniu skėčiu ir į visa tai žvelgiame pernelyg išplėstomis akimis?

FB įvykis

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos