Sidebar

Vyskupu rumai Fot. Gedas Ciuzelis22017 m. spalio 17 d. Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius) vyks Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto dekano prof. Rimvydo Petrausko paskaita „Albertas Radvila: pirmasis didikas vyskupo soste“.

Renginys nemokamas, pradžia 17 val. Maloniai kviečiame dalyvauti!

Vilniaus vyskupo institucija – Lietuvoje pati seniausia ir garbingiausia: be jos, jungiančios Jogailos ir Vytauto valstybę su dabartine ES ir NATO nare, vargiai įsivaizduojama ne tik religinė ar kultūrinė, bet ir politinė bei ekonominė mūsų šalies istorija. Ši institucija – ne beveidis monolitas, o daugiau nei keturių dešimčių tragiškos ir komiškos, herojiškos ir ironiškos istorijos personažų galerija. Keletą iš jų plačiau pristatys paskaitų ciklas „Vilniaus vyskupų istoriniai portretai“. Jo metu ne vien susipažinsime su daugiau ar mažiau žinomais Vilniaus vyskupais, bet ir – kaip veidrodyje – su juos pristatančiais istorikais.

 

Paskaitų ciklas organizuojamas tęsiant Liudo Jovaišos knygoje„Vilniaus vyskupai ir jų portretai“pradėtą pažintį su Vilniaus vyskupijos ganytojais.

Daugiau informacijos Bažnytinio paveldo muziejaus puslapyje bei FB evente.

Paskaitų datos: 

Spalio 17 d. Rimvydas Petrauskas. Albertas Radvila: pirmasis didikas vyskupo soste

Lapkričio 7 d. Darius Baronas. Paulius Alšėniškis: eretikų kūjis ar seno sukirpimo katalikas?

Lapkričio 28 d. Liudas Jovaiša. Eustachijus Valavičius: kultūringo liberalo pavyzdys?

Gruodžio 12 d. Vaida Kamuntavičienė. Jurgis Bialozoras: uolus Bažnyčios ir valstybės tarnas

Taip pat žr.: http://bpmuziejus.lt/news/322/50/Paskaitu-ciklas-Vilniaus-vyskupu-istoriniai-portretai.html

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos