Sidebar

Vincas Grybas 1930 copy2018 m. balandžio 19 d., 17:30 val. VU Istorijos fakulteto skaitykloje vyks diskusija "Šimtmečio problema. Vasario 16 d. kontekstai". 

Šimtmečio atkurtai Lietuvai minėjimas užė ir dar ūš; pavyzdžiui, per Dainų šventę, truksiančią iki pat liepos 6 d., kai minima [tariama] Mindaugo karūnacijos diena. Tad ne tik paprastumo tikslu neretai naudotas žodžių junginys "Lietuvos šimtmetis", pamirštant siekį valstybę atkurti, o ne sukurti, kartais kelią painiavą, ką daryti su visomis tomis lietuvomis. Koks jų idėjinis bei faktinis santykis? Ar 1918 m. vasario 16 d. tebuvo visos senosios Lietuvos istorijos kulminacija bei laukta išdava? Kas pasėkmingiau: 1518-ieji ar 1918-ieji? Ir ar nauja istorija būtinai svarbesnė? 

Apie idėjines, istoriosofines bei metodologines šimtmečio paraštes diskutuos: asist. dr. Vytautas Volungevičius, doc. dr. Aurelijus Gieda bei lekt. Andrius Grodis. Pokalbį moderuos Skirmantas Mičas.

FB Įvykis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos