Sidebar

IFDi40Gegužės 7 – 11 d. vyks jubiliejinė IFDi 40. Kviečiame!

 

GEGUŽĖS 7 D. 

Pirma – Lietuvos kino studija, dabar - Misionierių bažnyčia, Šv. Jokūbo ligoninė, Petro Cvirkos paminklas – vieni iš daugybės Vilniaus miesto sopulių, kalbant apie Vilniaus miesto architektūros kaitą bei paveldo likimą. Kur yra riba tarp žmonių prisirišimo prie sentimentalios aplinkos, paveldosaugos apglėbto palikimo bei siekio modernizuoti, atnaujinti miestą? 

Diskusijoje dalyvaus: architektūros raidos istorikė, kultūros paveldo ekspertė Jūratė Markevičienė, architektūros tyrinėtojas Almantas Samalavičus, istorijos fakulteto doktorantė Viltė Janušauskaitė. Moderuos: sen! Dovilė Skėraitytė.

Renginio vieta: VU Istorijos fakulteto kiemelis (lietaus atveju - 218 aud.) 

 

GEGUŽĖS 8 D.

  • 11 val. Šachmatų turnyras VU Istorijos fakultete 
  • 11 val. Ekskursija „Vilnius pasakose ir legendose“, kurios metu pasivaikščiosime po legendomis apipintą Vilniaus senamiestį, išgirsime padavimų, pasakų ir bandysime išsiaiškinti, kiek tiesos yra gražiuose pasakojimuose! Pradžia: VU IF kiemelis. 
  • 15.30 val. Ekskursija „Spalvos ir garbė tarpukario Vilniuje“. Artėjant kitų metų dvigubam Vilniaus universiteto jubiliejui (440 nuo įkūrimo ir 100 nuo atkūrimo), korporacija Tilia kviečia Vilniaus Universiteto bendruomenę ir vilniečius bei miesto svečius kartu pasivaikščioti po tarpukario Vilniaus studentų miestą.
  • 18 val. Diskusija "Lietuvis mirė, tegyvuoja lietuvis!" . Lietuvos visuomenė keičiasi. Kartu keičiasi ir piliečiai, jų poreikiai bei bendras jų identitetas. Bet kas yra Lietuvos pilietis, o kas yra lietuvis? Kaip kito šių sąvokų supratimas praeityje, kaip mes jas suprantame dabar? O svarbiausia - kaip jos kis ateityje? Kokie mes būsime vėliau, kur žengsime globalėjančiame pasaulyje, kaip keisis mūsų identitetas? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymus bandysime surasti diskusijos metu. Diskusiją moderuos: dr. Norbertas Černiauskas.  Diskusijoje dalyvaus: Gabrielius Landsbergis (TSLKD pirmininkas, LR seimo narys),  Gintautas Paluckas (LSDP pirmininkas, Vilniaus vicemeras). Jolanta Zabarskaitė (Lietuvių kalbos instituto direktorė), Darius Staliūnas (Lietuvos istorijos instituto direktoriaus pavaduotojas ir VU IF daktaras). Renginio vieta: Džiazo baras "Paviljonas" (Pylimo g. 21B).
 

GEGUŽĖS 9 d. 

  • 21 val. Kino vakaras. Nėrius A. Pečiūra „Lietuva - tai jėga!" Šiemet IFDi kino vakare sulauksime ypatingo svečio - vieno žymiausių Lietuvos pankroko judėjimo atstovų Nėriaus A. Pečiūros – Atsuktuvo. Gegužės 9 d. 21 val. VU Istorijos fakulteto kiemelyje kūrėjas pristatys savo naują dokumentinį muzikinį filmą „Lietuva – tai jėga!“. 

GEGUŽĖS 10 d. 

GEGUŽĖS 11 d. 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos