Sidebar

Dremaites paskaita 2019Vilniaus universitetas ir advokatų kontora GLIMSTEDT Lithuania #VU bendruomenę ir visus vilniečius kviečia į trečiąjį atvirą nemokamų paskaitų ciklą #LEAD!

Ketvirtojoje šių metų paskaitoje VU Istorijos fakulteto profesorė, architektūros istorikė Marija Drėmaitė aptars XX amžiaus Lietuvos architektūrą, jos socialinį ir kultūrinį kontekstą. Mokslininkė dalysis įžvalgomis apie tai, kodėl mums rūpi pastatai ir architektūra; ką galime sužinoti apie visuomenę, tirdami jos sukurtą architektūrą ir kaip galime suprasti pastatus bei aplinką, tyrinėdami visuomenę, kurioje tie objektai funkcionavo; kaip tie pastatai atsirado ir kaip juos suvokė užsakovai, projektuotojai, naudotojai, praeiviai; kaip pastatai buvo naudojami kuriant modernios šalies įvaizdį; kaip per laiką keitėsi architektūra ir urbanistinė aplinka; kodėl kai kuriuos pastatus norima saugoti, o kitus – griauti.

Paskaita vyks gegužės 15 d. 17.30–19.00 val. VU Mažojoje auloje, Universiteto g. 3, Vilniuje.

Žr. taip pat FB Įvykį

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos