Sidebar

doktoranturaPriėmimą į Vilniaus universiteto ir Lietuvos istorijos instituto istorijos mokslo krypties doktorantūrą vykdo bendra Priėmimo į doktorantūrą komisija. 

Stojančiojo į istorijos mokslo krypties doktorantūrą konkursinis balas susideda iš doktorantūros mokslinio projekto ir pokalbio vertinimo, stojančiojo studijų balų vidurkio (magistro kvalifikacinio laipsnio ar jį atitinkančios kvalifikacijos suteikimą patvirtinančio diplomo priedėlio aritmetinis vidurkis) ir mokslo darbų vertinimo (jei stojantysis tokių turi). 

Doktorantūros mokslinis projektas. Stojantieji į istorijos mokslo krypties doktorantūrą pateikia išspausdintą ir pasirašytą mokslinį projektą (būtina nurodyti disertacijos tematikos kryptį) ir dviejų mokslininkų rekomendacijas.  Reikalaujama projekto apimtis – iki 30.000 spaudos ženklų įskaitant tarpus (apie 10 numeruotų lapų). Spausdinto teksto reikalavimai: tarpai tarp eilučių – 1,5 intervalo; raidžių dydis – 12 punktų; paraštės viršuje ir apačioje – 2 cm, kairėje – 2,5 cm, dešinėje – 1 cm.

Moksliniame projekte privalo būti:

  • suformuluota būsimos disertacijos tema ir tyrimo problematika, tyrimo tikslai ir uždaviniai;

  • pristatyti būsimo tyrimo šaltiniai ir tyrimų būklė Lietuvoje ir pasaulyje;

  • pristatytas planuojamo tyrimo naujumas ir aktualumas;

  • pristatyti tyrimo metodai;

  • pristatyti  pagrindiniai tyrimo klausimai.  

Pokalbis. Stojantieji į doktorantūrą dalyvauja pokalbyje, kurio metu atsako į Priėmimo į doktorantūrą komisijos narių klausimus mokslinio projekto bei planuojamos disertacijos tema. 

Mokslo darbai. Kartu su moksliniu projektu stojantysis į doktorantūrą gali pateikti savo publikuotų (arba priimtų spaudai) mokslinių straipsnių kopijas, kurios padėtų susidaryti išsamesnę nuomonę apie pretendento mokslinius pasiekimus. 

Vertinimo kriterijai. Mokslinis projektas ir pokalbis su stojančiuoju vertinamas 10 balų sistemoje. Mokslinį projektą recenzuoja istorijos mokslo krypties doktorantūros komiteto paskirtas recenzentas. Stojantieji su recenzija nėra supažindinami. Priėmimo į doktorantūrą komisija, atsižvelgdamas į recenzento išvadas bei pokalbį su stojančiuoju, mokslinio projekto ir pokalbio rezultatus vertina pagal šiuos kriterijus: 

  • tiksliai ir aiškiai suformuluota mokslinė problema;
  • tinkamai pagrįstas  pasirinktos temos aktualumas ir naujumas, mokslinio tyrimo perspektyva;
  • istoriografijos bei šaltinių žinojimas;  
  • projektas parašytas tinkama akademine forma bei kalba. 

Mokslinio projekto recenzentas įvertina ir stojančiojo mokslo darbus. Priėmimo komisija, atsižvelgdama į recenzento išvadas, už kokybiškus mokslinius straipsnius stojančiajam gali skirti papildomą 1 balą. 

Moksliniai projektai (1 atspausdintas egzempliorius) kartu su mokslininkų rekomendacijomis, straipsnių kopijomis priimami ir registruojami VU Istorijos fakulteto dekanate  (Universiteto g. 7, II aukštas, 209 kab.) nuo rugpjūčio 29 d. iki  rugsėjo 11 d. (pirmadienis) 15.00 val.  Mokslinio projekto elektroninę versiją, mokslininkų rekomendacijas bei straipsnių, konferencijose skaitytų pranešimų, mokslo konkursuose premijuotų darbų ir kt. skenuotas kopijas nurodytu laiku taip pat privaloma atsiųsti el. paštu , tel. (8 5) 2687297.

Papildomas priėmimas į 2017 m. istorijos mokslo krypties doktorantūrą vyks rugsėjo 18 d. (pirmadienį)  14.00 val. Vilniaus universitete, Istorijos fakultete, 329 aud. (Universiteto g.7, III a.). 

 

Daugiau informacijos apie priėmimą teikiama VU Doktorantūros ir rezidentūros skyriuje

Vilniaus universitetas, Centriniai rūmai, Universiteto g. 3

Tel. (8 5) 2687093, (8 5) 2687094, (8 5) 2687095

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos