Sidebar

Konstitucijos egzaminasLietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminas – jau 11-tą kartą vykstanti visuotinė teisinių žinių patikrinimo akcija. Šiemet Lietuvos Respublikos Konstitucijai – 25! Egzaminą organizuojanti LR Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėja Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite ir informaciniais partneriais DELFI bei LRT visus šalies piliečius ir gyventojus akcijos metu kviečia pasitikrinti Konstitucijos žinias.

Egzamine kviečiami registruotis ir dalyvauti visi Lietuvos piliečiai, mylintys savo šalį ir norintys dar geriau išmanyti pagrindinį Lietuvos įstatymą – Konstituciją.

Visi Lietuvos Respublikos piliečiai ir aukštųjų mokyklų studentai bei darbuotojai Konstitucijos žinias pasitikrinti galės dalyvaudami dviejuose Konstitucijos egzamino etapuose:

I etapas

  • Spalio 3 d. Jame galės dalyvauti visi piliečiai ir aukštųjų mokyklų bendruomenės. Numatoma egzamino pradžia – 12 val. I etapo metu dalyviai atsakinės į 30 uždarų klausimų.
  • Norintieji laikyti egzaminą aukštojoje mokykloje studentai iki spalio 1 d. kviečiami registruotis portale http://www.delfi.lt/konstitucijos-egzaminas/, tačiau egzaminą laikyti savivaldybėse leidžiama ir iš anksto neužsiregistravusiems asmenims.
  • Piliečiai ir teisinį išsilavinimą turintys ar teisę studijuojantys asmenys egzaminą taip pat galės laikyti internetu portale www.delfi.lt. Internetu laikyti egzaminą galima bus spalio 3 d. nuo 12 val. iki 13 val. Laikantieji internetu dalyvaus tik I egzamino etape.

II etapas

  • Spalio 12 d. Šis etapas skirtas geriausiai I etape pasirodžiusiems piliečiams ir studentams bei aukštųjų mokyklų darbuotojams.
  • Į II etapą patekę egzamino dalyviai apie laikymo vietą ir laiką bus informuoti individualiai.

Daugiau žr. čia

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos