Sidebar

e079c3cbdbb3437289bf96afb018e074037e8152Vilniaus jidiš institutas ir Jacko, Josepho ir Mortono Mandelių aukštesnės pakopos studijų centras prie JAV holokausto memorialinio muziejaus kviečia į vasaros mokyklą „Holokaustas Lietuvoje“, kuri vyks 2018 m. rugsėjo 3–7 d. Tarpdisciplininė vasaros mokykla skirta žinių apie holokaustą gilinimui, temos tyrimų metodologijos, istoriografijos, naujų tyrimų krypčių aptarimui, holokausto studijų programų stiprinimui, ypatingas dėmesys bus skiriamas Lietuvos atvejams ir problematikai. Mokykla skirta aukštųjų mokyklų dėstytojams ir jaunesniesiems mokslo darbuotojams bei magistro ir doktorantūros studijų studentams, studijuojantiems ar besidominčiais holokausto studijomis ir tyrimais.

Reikalavimai dalyviams

Mokykloje gali dalyvauti Lietuvos aukštųjų mokyklų dėstytojai, jaunesnieji mokslo darbuotojai, magistro ar daktaro studijų studentai. Dalyviai atrenkami konkurso keliu – turi pateikti motyvacinę paraišką. Dalyvio paraišką sudaro (1) gyvenimo aprašymas anglų kalba ir (2) motyvacinis laiškas (500–1000 žodžių), kuriame pareiškėjas turi atskleisti savo interesus ir poreikį stiprinti holokausto žinias, siekį studijuoti arba dėstyti šią temą. Paraiškos forma pridedama.

Vasaros mokyklos dalyviams suteikiama nemokama nakvynė ir maitinimas.

Paraiškos (word/pdf formatu) priimamos iki 2018 m. birželio 1 d. el. paštu . Paraiškos formą rasite čia

Rūpimais klausimais prašome kreiptis el. paštu .

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos